Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Borong T-Shirt dan Baju Muslimah Online Yang Murah

Mencari t-shirt atau baju muslimah online adalah lebih menarik daripada pergi ke kedai atau butik sebab online mempunyai pemilihan yang banyak untuk jenama, gaya dan warna yang hebat.

t-shirt labuh muslimah online

Pereka Baju Muslimah di Ratau Ini

Pasti terdapat beberapa pereka fesyen t-shirt muslimah yang anda dapat online dengan harga yang murah mungkin tidak berkualiti baik. Dan inilah sebabnya mereka menawarkan harga yang rendah. Namun terdapat pemborong online yang menjual pakaian berkualiti tinggi untuk pakaian muslimah juga.

t-shirt baju muslimah

Baju Muslimah Online Yang Murah

Terdapat serius laman yang membekalkan borong baju muslimah online yang memegang piawaian yang tinggi dari segi kualiti, reka bentuk dan cita rasa fesyen. Malah, laman-laman yang menawarkan t-shirt muslimah murah online boleh membekalkan baju dengan harga yang rendah, dan juga menjadikan mereka pilihan yang baik untuk wanita yang sensitif dengan fesyen tapi mempunyai bajet yang terhad.

t-shirt muslimah

Antara jenama untuk t-shirt muslimah termasuk Qaseh, Zariya, Jameela, Wafiyya dan Humaira.

T-shirt muslimah Qaseh
Pada umumnya, t-shirt muslimah Qaseh mempunyai fesyen yang sangat menarik, selesa dipakai dan trendy. Yang pentingnya adalah ia menutup aurat.

T-shirt muslimah Zariya
Bahan yang dipakai untuk pengeluaran t-shirt muslimah Zariya biasanya terdiri daripada 100% cotton blend dan bentuk leher adalah bulat dan pemotongan tetap dan relaks.

T-shirt muslimah Jameela
T-shirt Muslimah Jameela merupakan baju yang sangat sesuai dipakai apabila menjalankan kegiatan harian seperti beriadah, bersiar-siar, melancong dan lain-lain aktiviti.

T-shirt muslimah Wafiyya
Sekarang t-shirt Muslimah Wafiyya semakin mendapat sokongan dan sambutan yang baik di kalangan wanita melayu yang mementingkan imej bagi menutup aurat. T-shirt ni mempunyai design yang cantik dan wanita boleh pakainya dengan menjalani aktiviti kasual.

T-shirt muslimah Humaira
T-shirt ni diperbuat daripada pelbagai jenis material, antaranya termasuk TC, cotton, TC, dan Denim. Baju ni merupakan koleksi baju yang bersesuaian dengan aktiviti luaran dan riadah. T-shirt ni mempunyai ciri-ciri yang boleh mengurangkan rasa panas dan amat selesa dipakai pada cuaca yang panas.

Saya sangat percaya bahawa membeli pakaian yang indah dan sederhana tidak perlu belanja wang yang banyak. Ya, ia adalah sukar untuk mencari pakaian mesra hijab di kebanyakan butik umum tetapi jika anda cuba dengan sedikit keupayaan, anda akan dapat beli baju muslimah kegemaran anda juga

Saya baru-baru ini menjadi Shopaholic dalam talian kerana saya menyedari pakaian yang dibekalkan berkualiti yang lebih baik, lebih murah dan lebih bergaya berbanding di kedai-kedai baju biasa. Sudah tentu, saya selalu mengingatkan saya sendiri bahawa saya tidak pernah membeli baju yang mempunyai harga lebih daripada RM100.

baju muslimah online

Berikut adalah 3 tips yang saya pakai untuk membeli-belah baju muslimah online atau dalam talian.

1) Sentiasa beli dari laman yang mempunyai reputasi yang baik dan boleh dipercayai. Bagaimana untuk mengetahui mereka boleh dipercayai? Ulasan daripada pembeli lain amat membantu. Saya biasanya tidak mengunjungi atau membuat pembelian dengan laman yang jarang mengemas kini laman web mereka. Selain daripada tu, saya juga mengelakkan laman yang lewat balas atau seolah-olah tidak berminat dengan jawapan mereka.

2) Pastikan saiz dan ukuran badan anda sendiri. Gunakan pita pengukur untuk mengukur dada, pinggang, pinggul, lengan, dan lain-lain. Minta butiran yang sama dari pembeli. Saya tidak percaya “free size” kecuali ada ukuran jelas diberikan. Ini adalah untuk memastikan bahawa pakaian yang anda beli adalah sesuai dengan badan anda kerana anda tidak dapat cuba baju tu.

3) Klik dan klik dan klik! Saya mendapat tahu mengenai pelbagai blogshop atau laman web yang saya kerap kunjungi dengan bertanya rakan-rakan. Klik pada web yang dinyatakan oleh blogger hijabi lain dan apa yang lebih baik ialah cari dengan Google. Dengan membuat demikian, bukan sahaja ia akan membentangkan pelbagai pakaian untuk anda pilih tetapi ia juga memberikan anda idea tentang harga bagi banyak jenis pakaian yang sama seperti maxi skirt atau baju muslimah. Dengan itu, anda boleh belanja dengan bijak tanpa bazirkan terlalu banyak wang atas baju yang anda beli.

sweetmuslimah

19 Comments

Leave a Reply