Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Koleksi Dress Muslimah Terkini Yang Boleh Didapati

Adakah anda mencari fesyen dress muslimah yang bergaya dan sederhana? Dengan fesyen, anda tahu apa jenis pakaian yang anda patut pakai? Apa yang anda perlu patut untuk pakaian muslim?

Pertama sekali, sentiasa ingatkan diri anda tentang kod pakaian Islam. Pakaian anda perlu panjang, longgar dan tidak telus. Wanita Islam juga harus menutup kepala mereka dengan tudung kepala (hijab).

Jika anda lebih suka memakai pakaian muslim tradisional maka anda boleh memilih untuk memakai baju abaya panjang (kaftan panjang seperti gaun), yang berasal dari negara-negara Arab. Terdapat begitu banyak reka bentuk untuk dipilih. Dari gaya klasik hitam yang bergaya ke gaya barat. Anda juga boleh mendapatkan yang berjenama; atau anda mungkin memakai shalwar kameez tradisional (jubah longgar dan seluar), yang berasal dari India / Pakistan. Pilihan yang anda ada adalah memang banyak.

Satu perkara yang harus diingat adalah untuk menjaga glitter dan glitz, jangan biarkan dress muslimah anda jadi terlalu mewah. Anda boleh pilih rekaan yang kasual dan mudah untuk dipakai setiap hari, dan biarkan pakaian dengan perhiasan glitz cuma dipakai untuk menghadiri majlis-majlis khas.

Umumnya, pilihan untuk dress muslimah di pasaran dan butik adalah hampir tidak berkesudahan. Tidak kira apa acara yang anda akan menghadiri, ada kemungkinan baju seperti ini yang anda ingini dah sedia ada di sesebuah butik yang menunggu anda membelinya. Kini terdapat pelbagai kombinasi saiz, warna, gaya, dan jenama yang boleh anda dapati sama ada di kompleks beli-belah, butik atau beli online.

Fesyen Yang Digemari Oleh Gadis Melayu

Ramai wanita yang sukakan fesyen yang bergaya dan ayu je dan semakin ramai gadis yang gemar untuk memakai maxi skirt dan dress muslimah. Warna terpakai pada badan wanita juga semakin banyak dengan kombinasi kaler yang ceria untuk orang memandang mereka. Ramai yang meminati untuk pakai baju ini dengan pastel kaler design yang boleh menjadikan mereka kelihatan lagi keanggunan. Sesetengah wanita juga berani memakai dress muslimah yang berwarna terang yang boleh menonjolkan personaliti seseorang yang sentiasa berasa gembira.

kurung najwa 2017

Dress muslimah yang cantik boleh digunakan untuk menghadiri pelbagai majlis, makan malam, acara rasmi, event di hotel dan sebagainya. Bergantung kepada bajet dan gaya anda, anda boleh mencari pakaian yang indah yang membolehkan anda pakai untuk pergi ke mana-mana event sahaja.

Pelbagai Dress Muslimah Yang Dibekalkan
Dress muslimah yang boleh anda cari di pasaran mempunyai banyak jenis yang diperbuat dengan bahan-bahan seperti sutera, satin, baldu dan kain taf. Bahan-bahan ini boleh menghasilkan dress yang banyak kualiti dengan harga yang tidak mahal. Terdapat jenama pereka yang design dress dengan bersungguh-sungguh dan hakikat mereka untuk mengeluarkan sesuatu dress yang boleh memuaskan hati mereka dan pelanggan mereka adalah matlamat yang amat penting sekali.

Dress designer adalah sama pentingnya dengan gaya pakaian sendiri, jadi anda perlu memberikan tumpuan kepada designer untuk mendapat baju yang sesuai dan anda sukai. Juga pastikan bahawa anda memilih bahan yang selesa dan kelihatan baik, jika anda tidak mahu memakai dress yang tidak selesa untuk satu acara yang sangat formal.

Jika berminat, boleh anda rujuk ke laman ini untuk koleksi dress muslimah terkini yang dibekalkan dan mendapat beberapa helai dengan harga yang berpatutan.

sweetmuslimah

Leave a Reply