Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Memulakan Perniagaan Jualan Baju Anda

Memulakan sesuatu perniagaan bukan satu perkara yang senang untuk dilaksanakan. Tetapi jika anda merasakan bahawa pendapatan anda tidak mencukupi untuk memenuhi keperluan, maka tibalah saatnya untuk anda mencari perniagaan sampingan. Tujuan untuk membuat perniagaan sampingan adalah untuk membolehkan anda mendapat pendapatan tambahan.

jualan baju

jualan baju

Jual Baju Secara Pengedar Untuk Pelanggan Borong

Salah satu bidang yang anda boleh cuba ialah menjual pakaian secara borong dengan tawaran harga yang murah. Menjual pakaian borong dengan harga murah adalah peluang perniagaan yang cukup baik. Apalagi jika anda boleh mencari pengedar pakaian borong yang betul, maka anda boleh mendapatkan harga yang paling murah dengan kualiti pakaian yang terbaik untuk perniagaan jualan baju anda.

Sasaran pelanggan perniagaan yang menjual pakaian borong murah adalah pelanggan individu yang ingin membuka perniagaan menjual pakaiannya sendiri. Atau juga pelanggan yang lebih besar yang menjual pakaian borong juga. Sesungguhnya modal yang diperlukan untuk memulakan perniagaan menjual pakaian borong mungkin tidak murah, kerana anda juga perlu membeli dengan kuantiti yang banyak dari pengedar baju untuk melayakkan diri dan menikmati harga yang murah. Tetapi dengan prospek perniagaan menjual pakaian murah, maka modal awal anda akan dapat dikembalikan dalam masa yang singkat.

Pertimbangkan Tempat Simpan Baju

Selain daripada modal, gudang atau tempat penyimpanan juga perlu disediakan jika anda ingin memulakan perniagaan menjual pakaian borong murah ini. Kerana jumlah barangan yang beredar agak banyak, dan tidak mungkin anda menyimpannya di dalam bilik, dapur, atau di ruang tamu. Gudang dan kawasan simpanan untuk menjual pakaian borong murah tidak perlu dibentuk gudang asal. Anda juga boleh menggunakan garasi dan loteng untuk menjadi tempat menyimpan stok baju.

Jika anda sudah mempunyai modal dan ruang penyimpanan sebagai permulaan perniagaan borong murah ini, maka anda akan siap bergerak ke tahap berikutnya, di mana anda perlu mencari pengedar yang menjual pakaian borong murah untuk anda. Dengan merujuk kepada pengedar yang mampu memberikan harga dengan perkhidmatan terbaik dan juga baju-baju yang berkualiti. Ia memang bukan sesuatu yang mudah untuk anda mencari pengedar baju borong yang dapat menepatkan semua perjanjian yang dibuat oleh mereka. Jadi jika anda sudah menemui seseorang pengedar pakaian borong yang boleh dipercayai, maka anda sudah bersedia untuk memulakan perniagaan menjual pakaian secara borong.

sweetmuslimah

One Response

Leave a Reply