Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Model Baju Muslim Terbaru Untuk Wanita

Kini wanita-wanita muslimah di Malaysia sering mengikuti gaya model baju para pereka wanita berhijab di Malaysia. Contohnya seperti Zalora dengan bajunya iaitu baju jubah yang sedang menjadi trend pada masa ini.

model baju muslim terbaru zalia

model baju muslim terbaru zalia

Selebriti Mula Tutup Aurat

Kini ramai selebriti di Malaysia mula menutup aurat mereka sebagai seorang Muslim. Ia juga memberi kesan kepada dunia fesyen model baju muslim di Malaysia. Selebriti masih boleh kelihatan bergaya walaupun memakai tudung. Sudah tentu ia boleh memberi impak yang positif kerana kini ramai wanita yang memakai tudung.

Aqeela jubah

Aqeela jubah

Model Baju Muslim Terbaru dari Zalora

Model baju terbaru muslim yang dikeluarkan oleh Zalora termasuk baju muslim model baru yang kelihatan amat jelita apabila pakai atas badan seseorang wanita. Ia juga boleh menjadi peluang untuk membuka perniagaan busana baju muslimah. Pada masa ini banyak selebriti di Malaysia yang memanfaatkan dengan pelbagai jenis jubah yang dibekalkan dan banyaknya wanita yang mula memakai hijab dengan membuka perniagaan fashion, tentunya terdapat model baju muslim terbaru yang sesuai dengan wanita muslimah. Salah satunya adalah Zalora, yang terkenal dengan pakaiannya yang sangat disukai oleh para wanita Muslim di Malaysia dan baju semua ni adalah model pakaian muslim modem yang mempunyai gaya yang elegan.

Gamis atau jubah yang ditawarkan oleh Zalora adalah salah satu daripada banyak pakaian berjenama Muslim terkenal di Malaysia. Zalia telah berjaya mempopularkan model baju Muslim ke tempat antarabangsa. Jenama ini berjaya dengan karya-karyanya yang menjual dengan baik di pasaran. Karya-karyanya juga mempunyai pelbagai model seperti model batik, model kebaya moden, model pakaian dan beberapa model lain. Zalora memang terkenal dengan karyanya yang menggunakan bahan asli dari Malaysia. Tidak dinafikan juga, Zalora adalah salah satu daripada busana pembekal baju muslimah yang mendorong kemunculan pereka-pereka baju muslimah yang mula muncul.

Fesyen Baju Beraneka Jenis

Pelbagai gaya fesyen Zalora kini menjadi inspirasi untuk hijabers di Malaysia. Zalora terkenal dengan karya-karya yang sangat disukai. Bahkan bukan hanya di Malaysia saja, karya pereka dari Malaysia juga sangat disukai oleh para pelanggan di luar negeri. Salah satu karyanya adalah jubah Aqeela yang banyak dipakai oleh wanita Muslim sama ada anak muda atau ibu. Zalora mempunyai ciri khas dalam setiap karyanya iaitu model reka bentuk dress panjang, kaftan, dan masih banyak lagi karya-karya yang dapat membuat orang yang memakainya kelihatan bergaya dan elegan.

Pakaian-pakaian Zalora juga boleh didapati dalam bermacam-macam model seperti:

Jubah dengan saluran dan kelantangan yang besar. Pakaian ini sesuai untuk wanita yang mempunyai badan yang nipis. Kerana dengan kemeja lengan dan kelantangan besar, ia akan memberikan rasa berisi untuk tubuh anda.

Jubah pelangi dengan warna pastel. Warna pastel juga sangat disukai oleh kebanyakan wanita buat masa ini, kerana warna pastel dapat memberi gambaran yang lembut dan elegan kepada mereka. Untuk menambah kesan sedikit mewah atau glamour, pereka muda ini menambah berbagai pernak-pernik, hiasan atau payet dalam baju karyanya tersebut.

Cukup mudah untuk semua wanita yang tengah mencari gaya model baju jubah yang cantik dan bergaya. Bagi semua wanita yang beragama Islam, ia adalah sesuai untuk memilih gaya fesyen atau karya-karya Zalora sebagai rujukan fesyen anda. Anda boleh tampil cantik dengan jubah Zalora yang boleh anda gunakan pada masa lebaran nanti.

sweetmuslimah

One Response

Leave a Reply