Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Online Butik Untuk Maxi Dress Muslimah di Malaysia

Apakah Yang Dimaksudkan Dengan Maxi Dress Muslimah?

Maxi dress muslimah adalah pakaian formal yang mempunyai aliran kain baju sampai ke lantai atau buku lali. Maxi dresses adalah pemasangan membentuk di bahagian atas dan longgar mengalir di bahagian bawah dengan potongan kain meliputi seluruh badan. Pakaian ni biasanya diperbuat daripada kapas atau polyester dan dibekalkan dalam pelbagai bukaan leher, warna dan corak.

maxi dress muslimah

Ia juga merupakan baju panjang yang membuatkan ibu sangat gembira pada cuaca yang cerah. Maxi dress adalah mudah dan selesa untuk dipakai, tambahan pula ia kelihatan bergaya. Anda boleh memakainya dengan sandal yang boleh menjadikan anda kelihatan kasual dan style tanpa sebarang tekanan.

Pakaian maxi dianggap sebagai pakaian yang amat fesyen pada tahun 1970. Zaman ni ia sekali lagi menjadi fesyen di depan pelari dalam dunia ni. Kita telah melihat selebriti seperti Kate Moss, Paris Hilton dan ramai lagi selebriti tempatan yang memakainya di penampilan awam dan majlis anugerah. Anda juga boleh menyertai selebriti ini dengan membeli di butik maxi dress online.

Maxi dress muslimah menjadi popular kerana pelbagai sebab:

– Ia adalah selesa dipakai di negara yang mempunyai musim panas seperti Malaysia.
– Ia boleh dipakai bila-bila masa saja. Anda boleh memakainya untuk menghadiri perhimpunan sosial, atau sebagai gaun malam untuk menghadiri dinner.
– Ia boleh didapati dalam julat harga yang luas.
– Terdapat ramai selebriti yang memakainya. Ini adalah salah satu sebab terbesar yang menjadikan ia popular.

Apabila anda membeli maxi dress di mana-mana online shopping cart, di sini adalah beberapa tips yang anda perlu mengambil kira:

– Pilih reka bentuk yang sesuai struktur badan anda. Jika badan anda adalah kecil, maka boleh anda pilih design yang sampai ke buku lali anda.
– Design garis pinggang adalah reka bentuk yang paling popular. Ia menonjolkan pinggang langsing anda.
– Jika anda adalah tinggi dan langsing, boleh anda pakai maxi dress dengan design bunga besar.
– Jika anda mempunyai rangka besar, maka anda boleh beli maxi dress size besar(plus size) seperti size XXL yang mempunyai kain yang lebih ringan.

Terdapat maxi dress muslimah yang mempunyai corak bunga-bungaan yang menarik. Ia adalah baju yang design sampai ke lantai. Oleh itu, jika anda adalah tinggi, maka anda akan kelihatan cantik dan style dalam pakaian maxi ini. Reka bentuk untuk leher anda akan membuat anda kelihatan pancaindera manakala leher baju singkat akan menyerlahkan bahu langsing anda. Kain yang digunakan dalam maxi adalah rayon. Rayon merupakan material yang ringan dan mengalir bebas. Jadi ia boleh senang dipakai tanpa kesusahan

Ada juga maxi dress yang diperbuat daripada sutera dan campuran spandex. Design lengan boleh mencecah sehingga siku dan balutan depan membuat pakaian ini unik. Maxi ni boleh mencapai sehingga buku lali. Jika anda mempunyai bahu yang lebar dan besar, anda boleh menyembunyikan lemak dengan maxi dress ini. Begitu juga, kerana pakaian ini mempunyai balut depan, ini akan muat dengan baik untuk semua wanita.

Butik Maxi Dress Muslimah Online – Boleh anda beli pakaian maxi di shopping cart dibawah:
butik maxi dress muslimah

sweetmuslimah

Leave a Reply