Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pelbagai Desain dan Model Baju Kebaya Labuh Di Pasaran 2018

Baju Kebaya Labuh merupakan baju tradisional yang mempunyai kombinasi pakaian blaus. Baju ni berasal dari Indonesia dan biasa dipakai oleh wanita di Indonesia, Malaysia, Brunei, Myanmar, Singapura, selatan Thailand, Kemboja dan bahagian selatan Filipina. Ia adalah salah satu pakaian tertua dalam sejarah melayu dan masih dipakai oleh kaum melayu di …

Asal Usul Tentang Baju Kebaya

Sejarah Tentang Baju Kebaya Baju jenis ini juga merupakan salah satu pakaian tradisional yang asalnya dipakai oleh kaum wanita di Malaysia dan juga Nusantara(Indonesia) yang dikenakan dengan batik, sarung, atau pakaian tradisional yang lain macam songket bersama motif warna-warni. Di samping itu, pakaian Kebaya ini juga diperbuat daripada sejenis kain …

Wide Shawl tutorial – Dena Bahrin Style

Saya nak share tutorial pakai wide shawl di mana Dena Bahrin selalu gayakan. Tutorial ini ada dia share di instagramnya hari tu. Jadi, saya cuba dengan mengikuti step-by-step cara dena yang lebih kurang sama jugak dengan gaya Irine pakai tu, selesa sangat. Selepas siap, saya rasa ia betup-betul cover aurat …

Batik Yang Merupakan Pakaian Identity di Malaysia

Malaysia adalah sebuah negara yang mempunyai berbilang budaya dan terdiri daripada beberapa kaum yang berlainan. Perbezaan demografi dan geografi menyebabkan perbezaan budaya, termasuk pakaian yang dipakai oleh setiap suku kaum. Batik adalah salah satu pakaian yang agak popular, dan popularitinya telah dikenali di seluruh dunia. Pakaian Untuk Semua Golongan Jika …

Valentine’s Day Vs Baju Muslim

Setiap tahun masyarakat kita, khususnya, dan hampir di seluruh dunia, secara amnya, sering merayakan acara Valentine ‘s Day setiap tahun pada 14 haribulan Februari. Sejarah tentang V-Day (sebutan lain Valentine ‘s Day) sudah banyak yang mengupas, membahas, dan menjelaskannya. Versinya pun berbeza-beza. Saya disini bukan untuk menerangkan sejarahnya. Namun yang …