Wide Shawl tutorial – Dena Bahrin Style

Saya nak share tutorial pakai wide shawl di mana Dena Bahrin selalu gayakan. Tutorial ini ada dia share di instagramnya hari tu. Jadi, saya cuba dengan mengikuti step-by-step cara dena yang lebih kurang sama jugak dengan gaya Irine pakai tu, selesa sangat. Selepas siap, saya rasa ia betup-betul cover aurat dan kemas. Lepas ni mungkin tibalah masa untuk saya pertimbangkan untuk beli wide shawl secara banyak-banyak. hehe ^__^

wide shawl tutorial

wide shawl tutorial

Di atas lah I tampalkan gambar yang saya captured dengan menggunakan smartphone saya terus. I terus post saja di sini tanpa crop-crop edit dan sebagainya. Sebab saya amat malas untuk membuat perubahan dan mengeditkannya dengan perlu pakai laptop. hahaha…

Jika anda minat untuk belajar, bolehlah anda mencuba sendiri dengan pengajaran yang ditunjukkan dalam gambar di atas. Bukan susah sangat. Dalam masa yang singkat akan dapat anda jaya pakainya.

Tips bertudung – Bawal Bidang 45′ jadi labuh

Selain daripada tutorial di atas, adakah sesiapa yang mempunyai atau memakai tudung bidang 45′? Jika ada, tak kisahlah sama ada tudung bawal, tudung ruffle, tudung satin, tudung chiffon, atau tudung gojet, bolehlah anda juga memakainya atas kepala dengan kemas. Apa yang penting adalah bidang 45′ atau kecik sikit untuk tudung yang anda pakai.

Sekarang boleh saya berkongsi sikit tips untuk menunjuk anda macam mana nak labuhkan pemakaian tudung tu. Ia memang boleh jadikan bentuk pemakaian gaya shawl labuh dan kelihatan keseluruhannya amat cantik sekali!

Lepas lihat video tu, adakah anda mempunyai perasaan lawa betul ngan memakai tudung secara begitu, kan? Keseluruhannya nampak labuh, selesa, dan sopan. Macam fesyen shawl labuh/wide shawl pun ada. Labuh bahagian depan dan belakang. dagu pun boleh cover sama.

Saya seriously untuk mengesyorkan kepada semua orang yang berminat untuk labuhkan tudung mereka! Jadi, kamu tidak perlu buangkan tudung-tudung lama anda. Boleh berikan nafas baru dari segi penggayaannya. Kena cara, Insyaa Allah… dapat berikan imej baru untuk gaya tudung anda.

Spread the love

Leave a Comment